Over mijzelf.

Mijn naam is Saskia Meerman en ik ben woonachtig in s Heerenhoek.

Vanaf dat ik klein was, wilde ik altijd al bloemist worden. Na de basisschool ben ik daarom naar de Groene school in Goes gegaan. Daar heb ik mijn VMBO diploma gehaald. Je kreeg hier tijdens je opleiding diverse praktijkvakken. Bloemschikken bleef mij trekken. Na de VMBO opleiding ben ik op de Groene school gebleven voor een 3 jarige opleiding voor bloemist. Deze heb ik hier tevens afgerond.

Ik vind het nog steeds leuk om zo af en toe zelf bloemstukjes of boeketten te maken maar om echt nog als bloemist aan te slag te gaan is toch nu beetje moeilijk, omdat er in de afgelopen jaren zoveel veranderd is dat je dan nog best wel moet bijscholen dan. Daarom richt ik me meer nu op het kweken van vaste planten en deze te verkopen aan huis, markten en bij Onze Boerderijkeet in Lewedorp. 

Na mijn bloemistenopleiding wilde ik toch nog wat meer over de economische kant gaan leren. Ik ben toen naar het ROC in Middelburg gegaan. Hier heb ik mijn driejarige opleiding detailhandel gehaalt.                                          

Omdat ik het zo leuk vind om planten en kruiden te kweken en te zaaien en vooral het verkopen op markten er van, zijn we ieder jaar weer op zoek naar leuke en kleinschalige markten om onze planten te kunnen verkopen. Onze planten verkopen op diverse markten vind ik net zo leuk of misschien wel leuker om te doen dan het scheuren van de planten. Je kunt dan de klanten extra informatie geven over de planten die ze kopen. En we hebben ook altijd ons welbekende fotoboek mee met ieder jaar weer een compleet aangepast fotoboek. Sommige soorten planten hebben we al jaren in onze collectie en sommige zijn uiteindelijk uitverkocht of er komen weer nieuwe planten bij. Dit is ieder jaar weer een werk om het netjes voor elkaar te krijgen maar het is het wel waard, want de klanten vinden het altijd wel fijn om de planten in bloei te zien mochten ze nog niet bloeien.